Nyomtatási nap #3

Igen, megint nyomtatunk. De ígérem, hogy hamarosan szerelésekről, kísérletezésekről, tesztelésekről is lesz fent bejegyzés, de mostanában rengeteg szép hátfalat gyártunk, és ezt is szeretném megosztani Veletek.

A mai napon is több különböző téma lesz: tengerpart, absztrakt hullám, éjszakai Budapest, lime, és egy szöveges/rajzos kávés hátfal (a kávés témára szerdán visszatérünk). Nézzük sorban a korrektúrákat:

Nyomtatás közben véglegesítjük a múlt heti hátfalakat: miután az összes réteg felkerült, letakarítjuk az üvegeket. Ha emlékeztek, készítettünk egy Dubai látképet, de csak fehér fedőréteg nélkül tudtam megmutatni. Íme pár részlet a késztermékből:

A hátfal színe, valamint a hátfalon szereplő motívumok mérete több tényezőtől is függ. Vannak témák, melyekhez kevés grafikai előkészítés szükséges, de vannak olyanok is, melyek több órás munkát igényelnek. Az egyik ügyfelünk gyümölcsös hátfalat szeretne, de nem biztos benne, hogy mekkorák legyenek a gyümölcsök. Ilyen esetben papírra gyártunk mintát, amit ő a hátfal helyére próbálhat.

Az elkészült mintát postázzuk, és ha megszületik a végleges döntés, akkor nekilátunk a nyomtatásnak is. Természetesen nem mindig elegendő a papír alapú minta. Ilyen esetekben edzett üvegre készítjük el a próbanyomatot, és személyesen visszük el az ügyfelünknek.

A kávés hátfal stílusa egészen új: étterem/kávézó menüjére hajazó design.

Hátfal (részlet)

Senkit ne tévesszen meg a látvány: az üveg hátoldalára a grafika tükörképét nyomtatjuk, szemből így lesz majd olvasható minden.

A nyomtatási nap legjobb része az, amikor kijön az utolsó üveg is, és mindent rendben találunk. Jöhet a megérdemelt napzáró kávé!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük