Teszt a lelke mindennek (1. rész)

Néhány hónappal ezelőtt kértünk ötleteket Tőletek, hogy miként teszteljük az általunk gyártott konyha hátfalakat. Nos, egy pár tippet megvalósítottunk ezek közül.

Óhatatlan, hogy olykor hibásan készül el egy-egy hátfal, ilyenkor újragyártjuk a kérdéses elemeket. A régi üvegek pedig elkezdenek gyűlni a műhelyben. Edzett üvegekről van szó, így nem lehet visszavágni belőlük, hogy esetleg máshol újra felhasználhatóak legyenek. Egy darabig gyűjtögetjük őket, majd egy idő után egy hulladék konténerben végzik. A tesztelős videók elkészítésekor kapóra jött, hogy éppen volt az udvarunkon egy konténer, a helyszín tehát adott volt.

A mai bejegyzésben alaposan megdobálunk két üveget, egy harmadikat pedig fel is gyújtunk, nézzük sorban:

Az első videóban egy fém festékes vödröt vágunk az üveghez.

(Tipp: fejhallgatóval a hangja sem rossz, de vigyázz, néhol lehet, hogy hangos lesz!)

Ugyanez a pillanat egy másik szögből, nem lassítva:

Ha azt gondoljátok, hogy ez nem is talált, akkor nézzétek meg a következő videót: mivel kicsit lassúnak találtuk a folyamatot, ezért a kezünk ügyébe akadó dolgokat kezdtünk hozzávágni az üveghez. Persze, nem mindig volt tökéletes a találat, de azért az üveg jól bírta 🙂

Végül azért találtunk egy módszert, amivel sikerült eltörni,  de ha nem gyakorlatozol a konyhádban ilyen gerendákkal, akkor Nálad ebből nem lesz gond.

A fenti videón jól látszik, hogy az edzett üveg gyakorlatilag felrobban, ezért ha Nálad már van üveg, amin a konnektornál vagy a tűzhelynél repedés van, akkor biztos lehetsz benne, hogy az nem edzett üveg.

Az első panelt nem tudjuk tovább tesztelni, de sebaj, akadt még hasonló hátfal. A következő videóban egy téglát vágunk az üveghez.

Szemfülesek észrevehetik, hogy azért csaltunk egy kicsit: az üveg négy sarkánál gumit helyeztünk el, ami elnyeli az ütés erejének egy részét (a falra ragasztott kivitel esetén hasonló funkciója is van a szilikonos ragasztásnak). Síküveg már ezt sem bírta volna ki!

Megfelelő alátámasztás nélkül viszont ez történik:

A dobálózáson kívül olyan kérések is voltak, hogy gyújtsunk fel egy üveget. Mivel az üveg önmagában nem tud égni, ezért egy kis izopropil alkoholt öntöttünk az üvegre, és azt gyújtottuk meg:

A felgyújtott alkohol elégett, némi barnás anyagot hagyva maga mögött, amit alkohollal egyszerűen letöröltünk az üveg felületéről.

Hogy tetszett? Van még ötleted, amit meg kellene valósítanunk? Írd meg itt kommentben, vagy Facebookon!

Ha csak az üveghátfal ára érdekel: www.bombexhome.hu/ar

Apróbetűs rész:
– Otthon ne próbáld ki!
– Az otthoni tesztelésből adódó károkért felelősséget nem vállalunk!
– Az üveghátfalak a hétköznapi, normál felhasználás mellett nem törnek el, extrém igénybevétel esetén azonban tönkremehetnek. A bejegyzésünk azt mutatta be, hogy mi mindennek tud ellenállni a hátfal, azonban ez nem tekinthető garanciának a már felszerelt, vagy később felszerelésre kerülő hátfalak esetén (ha nekikoccan az edény, akkor nem lesz baja, de azt nem tudjuk garantálni, hogy kalapáccsal sem tudod eltörni soha).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük