Montázs hátfalak #2

Az első rész végén ígértem, hogy megmutatom milyen lesz felszerelve az alábbi hátfal:

Montázs hátfal – látványterv

A fenti kép még nem a végleges változat volt, egy kicsit változtatni kellett rajta, íme:

Montázs hátfal – látványterv

A gyártás előtti utolsó lépés a korrektúra elfogadása. A korrektúra perspektivikus torzítás nélkül mutatja be a hátfalra kerülő képet.

Korrektúra

A gyártást követően már csak a beszerelés volt hátra, ilyen lett a végeredmény:

Montázs hátfal

Ti milyen képet válogatnátok a hátfalatokra?

Tengerparti kilátás

A Nyomtatási nap #4 című bejegyzésben ígértem, hogy megmutatom majd az elkészült tengerparti hátfalat, íme:

Tengerpartos konyha hátfal
Tengerpartos konyha hátfal

A tengerpart, vízpart kedvelt téma, legyen szó akár homokos tengerpartról, akár naplementéről, akár sziklás, vagy zöld növényes partról. Számtalan lehetőség van.

Az egyik ilyen lehetőség a Balaton, hiszen hazánk legnagyobb tava csodálatos, és aki egyszer beleszeret, sosem tudja elengedni:

Balaton konyha hátfal

A magyar tenger partjai után nézzünk néhány távolabbi helyszínt:

Nektek hogy tetszenek ezek a hátfalak?

Montázs hátfalak

Előfordul, hogy nincs jó kép a hátfalra. Bár több millió kép szerepel a kínálatban, olykor mégis valamilyen apróság hiányzik róla. Nálunk, a BombexHome-nál azonban kiváló grafikusok dolgoznak, így sokszor a lehetetlent is meg tudják oldani.

Olykor különböző elemekből készül el egy kép, így volt ez az alábbi kávés hátfalaknál is:

Kávés montázs hátfal
Kávés montázs hátfal

Ilyenkor általában nincs konkrét elképzelés, támpontok alapján próbáljuk megközelíteni a kérdést: legyen rajta kávé, tea, talán valamilyen szöveg, lehetne benne zöld, sárga szín, stb. Készítünk egy első változatot, majd oda-vissza emailezés során finomítjuk a képet, amíg nincs meg a végleges grafika.

Előfordul az is, hogy van egy jó alapkép, amiről hiányzik valami. Valami, ami teljessé teszi. Így volt ez az alábbi Hawaii témájú hátfal esetén is:

Hawaii hátfal

A tengerpart adott volt, már csak ki kellett egészíteni: a képen legyen még “aloha” felirat, tiki szobrok, szörfdeszkák és zászló is.

A következő képen a sivatag és a kék égbolt adott volt, azonban az ügyfelünk azt kérte, hogy legyen még a képen valamilyen tábla, ami a 66-os úthoz köthető, illetve legyen még hőlégballonok is. Első változatnak az alábbi kép készült:

Látványterv

Ez még csak az első lépés, hamarosan megmutatom, hogy milyen lesz a végleges.

Neked van ötleted, hogy mit látnál egy képen?


Nyomtatási nap #4

Régen nem jelentkeztünk nyomtatási nap összefoglalóval, de a mai napról megosztok Veletek néhány részletet.

9 munka készült ma el, ezek közül válogattam néhányat. Az elsőnek igazából nem is a nyomtatása készült ma el, hanem az utolsó fázison, a minőségellenőrzésen ment át.

Kész hátfal

A konyha, ahova ez az üveg kerül, egy alapos átalakításon ment keresztül.

Konyha, az üveghátfal szerelése előtt

Több látványterv közül végül a 18-as számú nyert:

Látványterv

Hamarosan beszereljük, és megmutatom majd a végeredményt is. De most térjünk vissza a nyomtatási naphoz:

Munka közben

Ma ismét voltak absztrakt hullámok, lime-os hátfal, tapétaminta, tájképek, pitypang, és néhány mintát is elkészítettünk. Az következő képeken félkész üvegeket láthattok, melyekről még hiányzik a fedő fehér réteg:

Tájkép
Lime
Tapétaminta
Absztrakt hullám

Te milyen hátfalat tudnál elképzelni a konyhádba?

Képválasztás a konyha hátfalra

Mostanában a leggyakrabban feltett kérdés: „Hogyan válasszunk képet a konyha hátfalra? Mik a lehetőségek? Hogyan működik ez a gyakorlatban?” Szeretnénk egy kicsit jobban foglalkozni ezzel a témával, és amennyire lehet körbejárni.

Az első és legfontosabb lépés a konyha hátfal képkiválasztásánál, hogy megismerjük a pontos elképzelésed. Talán ez a legnehezebb, hogy megfelelően átadd nekünk azokat az információkat, ami alapján mi el tudunk indulni. A helyszíni felmérés alkalmával röviden, címszavakban el tudod mondani, hogy milyen szín- és formavilágban gondolkodsz, milyen témakörök érdekelnek és mik nem. Ez alapján mi már tudunk olyan képeket válogatni, amik tükrözik az elképzelésed és rendelkezésre áll nekünk nyomtatható minőségben.

Egy másik kiváló módszer, ha egy kicsit előre dolgozol, és keresgélsz képeket az interneten. Így sokkal pontosabban látjuk az elképzelésed. Fontos, hogy az általad talált képek nem biztos, hogy alkalmasak lesznek a nyomtatásra, de legalább látjuk az elképzelésed, van kiindulási alapunk és ezek alapján tudjuk elkészíteni a látványterveket. A www.shutterstock.com weboldalon általában jó minőségű képeket találsz. A képek válogatásánál nagyon fontos,hogy vedd figyelembe azt, hogy a konyha hátfal kialakítása általában keskeny,így a panoráma jellegű képek mutatnak rajtuk jól.

Amennyiben nem találsz megfelelő képet, nem kell aggódnod,bizonyos határokon belül tudjuk grafikailag módosítani úgy a képeket, hogy azok kellően látványosan jelenjenek meg majd a konyha hátfalon.

Amennyiben határozott elképzelésed van, és szeretnéd, ha bizonyosszínek formák jelenjenek meg a konyha hátfalon- például a bútor vagy a falszíne, tapéta mintázata, stb. -, nagyon nagy segítség és felgyorsítja a folyamatot, ha már a felmérésen úgy vársz minket, hogy van valamilyen elvihető minta a kívánt színről vagy dekorációról.

Miután elkészítettük a látványterveket az összeszedett információk alapján, e-mailben küldjük neked a különböző változatokat. Fontos, hogy nem muszáj az első látványtervek közül választanod, nyugodtan kérhetsz módosítást, vagy újabb képeket, egészen addig, amíg közösen meg nem találjuk a végleges dekorációra szánt képet.

A látványterv véglegesítése után készítünk neked egy nyomtatási korrektúrát az üveg szabási terítékére, hogy lásd perspektivikus torzítás nélkül is a kiválasztott képet, és ez alapján véglegesíthesd a dekorációt, mi pedig legyártjuk a konyha hátfalad.


Bővítjük csapatunkat!

Sokan gondolják azt, hogy a munka az csak munka, meg kell csinálni és kész. Sokan csak a pénzért dolgoznak, semmi kihívást, és semmi örömöt nem találnak abban, amit nap, mint nap csinálnak. Mi nem így vagyunk ezzel. Csapatunk minden tagja élvezi a munkát, élvezi a mindennapokat. Minden termékünk egyedi, minden helyszín más, mindig újabb és újabb feladatok jönnek szembe, amit közösen oldunk meg. Nehéz pár mondatban leírni, hogy milyen is velünk dolgozni, de teszek egy próbát.

Nyomtatással dekorált üvegfelületek gyártásával foglalkozunk. Leginkább konyhákba gyártunk konyha hátfalat, olyat, mint például ez:

Az egyedi méretre gyártott edzett üveget az ügyfél által kiválasztott egyedi grafikával dekorálunk. A gyártási folyamatban lesz szükségünk rád. Csak olyan feladatokat bízunk majd rád, amit alaposan megtanultál tőlünk. Miután elkészült az üvegpanel, elvisszük beépíteni. Szó szerint bejárjuk az egész országot, így elég sokat kell kocsiban is ülni/vezetni. A helyszínen aztán felkerül a remekmű. Előkészítjük a helyszínt, felragasztjuk az üveghátfalat, majd szilikon tömítéssel lezárjuk az éleit. A beépítés minden folyamatát is megtanítjuk és alaposan begyakoroltatjuk veled. Persze nem készíthetünk fel minden eshetőségre, de sosem kell egyedül menned, így csapatban a legváratlanabb helyzetek is megoldhatóak.

Röviden ennyi, na de lássuk, hogy pontosan miről is van szó:

Belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó cégünk bővülő csapatába új tagot keres.

Feladatok:

Aktív részvétel a mindennapi gyártási, szállítási, beszerelési munkákban, átlagosan napi 8 órában.

Elvárások:

Érettségi

B Kategóriás jogosítvány (hosszított, magasított kisteherautót is kell vezetned, akár Budapesten belül, kis utcákban is)

Precíz, pontos munkavégzés (a milliméterek is számítanak, valamint az üveget is úgy kell tartanod, hogy ne törjön össze, és kárt se tegyél semmiben)

Jó kommunikációskészség (kiszállításnál, beszerelésnél beszélned kell az ügyfelekkel)

Munkavégzés csapatban

Felelősségvállalás a munkádért

Önálló bejárás a munkahelyre (Tatabánya Bánhida)

Előny:

Bútoriparban, burkolásban, üvegiparban vagy nyomdaiparban szerzett tapasztalat.

Amit kínálunk:

Biztos, hosszú távú munkahely

Családias légkör

Versenyképes fizetés, béren kívüli juttatásokkal

Jelentkezz az info@bombexhome.hu e-mailcímen önéletrajzoddal.

Február eleje

Van olyan, mikor az ember pislog kettőt, és eltelik egy egész hónap. Számunkra ilyen volt a január. Volt influenza, gépkarbantartás, műhely átrendezés, és persze azért hátfalak is készültek. Felmérni is rengeteg helyen voltunk, és készülnek sorban a látványtervek. Meg is mutatunk négyet azok közül, amik február első felében készülnek majd el:

A virág témakör kedvelt szereplői a tulipánok és a pitypangok.

Pitypangos konyha hátfal látványterv
Korrektúra
Tulipános konyha hátfal látványterv
Korrektúra

A városkép témakör is gyakran előkerül. Budapest gyönyörű város, ezért nem meglepő, hogy sokszor kerül hátfalra is egy-egy fotó a fővárosunkról.

Fekete-fehér Budapest konyha hátfal látványterv
Korrektúra
Korrektúra

Ezek még csak látványtervek, de ha elkészülünk a hátfalak beszerelésével, akkor Facebookon megosztunk majd pár képet. Addig is teszteljétek az oldal új funkcióját: PDF katalógusigénylés (fent a menüben).

A titkos hozzávaló

A hátfalra kerülő kép kiválasztása sosem egyszerű folyamat. Van, amikor a túlzottan konkrét elképzelés miatt kell sokat dolgozni a grafikán, és van, amikor túl sok szimpatikus kép van, és emiatt akár több száz lehetséges dizájnon is átrágjuk magunkat.

Gyártási szempontból azonban teljesen mindegy, hogy végül mi kerül az üveghátfalra: sem az eljárások sorrendje, sem azok módja nem változik. Nem lesz más az ár, nem lesz könnyebb/nehezebb a beszerelés, és a termék alapvető funkciója sem változik. De akkor mégis mi alapján lehet dönteni?

Mi a BombexHome-nál annak örülünk, ha Te szereted a hátfalad, és ezért megpróbálunk minden segítséget megadni. Válogatunk képeket, csiszolunk a grafikán, látványterveket küldünk Neked, Te pedig bátran kérheted, hogy még itt-ott dolgozzunk egy kicsit a dizájnon. Végül aztán összedobunk mindent: színeket, formákat, elrendezéseket, és az alapanyagokat: üveget, festéket, és mindent, ami a hátfalhoz kell. Tökéletes viszont a titkos hozzávalótól lesz: ha Te szereted.


Amit az üveg konyha hátfalakról tudni akartál

Egy kis téli pihenő után ismét itt vagyunk, és újult erővel vetjük bele magunkat a munkába. A szünet alatt is sokat olvasgattunk különböző fórumokat, cikkeket, kommenteket a konyha hátfalakkal kapcsolatban, és olykor megdöbbentünk, hogy milyen információk keringenek a köztudatban.

A konyhai üveghátfalnak sok előnye van, de csak akkor, ha professzionálisan készítik el. Sokan csalódtak már ebben a termékben, mert “elrepedt”, “feljött a fólia”, “átlátszik a ragasztó”, “nem világít szépen”, és még sorolhatnám. Természetesen nem lehet megakadályozni, hogy gyengébb minőségű termékek is megjelenjenek a piacon, azonban a megfelelő utánajárás segíthet elkerülni a felesleges pénz- és időkidobást.

Csak az elmúlt két évben több, mint 500 hátfalat szereltünk be, és ezek alapján összegyűjtöttünk néhány fontos információt, amit érdemes tudni megrendelés előtt:

Alapanyag

Sokan sokféle anyagból készítenek üveghátfalat. A legmegfelelőbb választás szerintünk a 6mm vastag edzett üveg. Vannak, akik vékonyabb edzett üvegből is készítenek hátfalat, sőt, akadnak olyanok is, akik hétköznapi síküveggel dolgoznak. Ez utóbbi komoly problémákat vet fel, hiszen ez a fajta üveg nem bírja a hőt, és nem is ütéstűrő. Előfordul, hogy valaki plexiüvegként hivatkozik a közismert műanyagra, holott az üveghez semmi köze. Nem ajánlott magas hőnek kitenni, ráadásul egyáltalán nem karcálló. A napi használat során keletkező szennyeződések eltávolítása pedig hosszú távon behomályosítja a felületét. Javaslat: 6mm vastag edzett (ESG) üveg.

Dekoráció

A dekorálást is sokféleképpen végzik a különböző cégek. Van, aki fóliát ragaszt az üveg hátoldalára, és van, aki posztert ragaszt a falra, és ez elé kerül az üveg. Előbbi esetben érdemes tudni, hogy az üveg és a fólia is különbözően reagál a hőre. A hőingadozás miatt a fólia jobban nyúlik (hőtágulás), mint az üveg, így idővel a fólia elválik, a széleken felpöndörödik. Utóbbi esetben elkerülhetetlen a páralecsapódás az üveg és a poszter között, így ez sem tartós megoldás. Mi úgy gondoljuk, hogy csak a közvetlenül megnyomtatott üveg lehet elég tartós ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül a lakás díszévé tegye a konyha hátfalat. Javaslat: Közvetlen UV nyomtatás

Másik érdekes kérdés a dekorációval kapcsolatban, hogy egyáltalán milyen grafika kerüljön az üvegre. Hallottunk már olyat, hogy csak katalógusból lehet választani, és olyat is, hogy egy-egy elképzelés megvalósíthatatlan. Sőt, vannak akik egyenesen azt állítják, hogy csak egyszínű hátfalat lehet készíteni, minden más átverés. Nos, a digitális nyomtatás egyik előnye, hogy tényleg szinte bármit ki lehet nyomtatni. A legmodernebb szoftverek segítségével olykor elképzelhetetlen feladatok is megvalósíthatók, és bár néha tényleg vannak kivételek, az ötletek nagyobb része azonban nem jelent kihívást egy jó grafikusnak. Javaslat: 3D látványterv alapján választott egyedi grafika, (és/vagy lakberendező segítsége).

Tartósság

A konyha hátfal készítése nem csupán arról szól, hogy egy megfelelő méretű üveget beteszünk a nyomtatóba, és rányomtatunk egy képet: biztosítani kell a termék tartóssgát is. Mivel a nyomtatók (általában) nem nyomtatnak fehér színt, ezért szükség van még egy fehér fedőrétegre is, mely garantálja, hogy sem a ragasztás, sem a falon lévő foltok, színeltérések nem látszanak majd át. A fehér festék sem lehet akármilyen, ellen kell állnia a párának, a ragasztásnak, mechanikai sérüléseknek, ugyanakkor a nyomtatott felületet sem teheti tönkre. A technológia tehát nem olcsó, így az extrém olcsó ajánlatoknál érdemes felidézni a mondást: olcsó húsnak…. Javaslat: több ajánlat beszerzése, ár-érték arány megvizsgálása.

Felszerelés

Keretrendszerbe, vagy falra ragasztva? Mindkét megoldás létezik. Az igazán jó vasalat azonban legalább annyiba kerül, mint maga a hátfal, és sokszor meg sem éri. Ahogy csempézni sem pár évre szoktak, úgy az üveghátfal sem ilyen rövid időre készül, és ahogy csempét sem cserélgetik gyakran, úgy a hátfal esetében is az a cél, hogy olyan grafikával készüljön, amire hosszú évek múltán is szívesen néz az ember. Ilyen megfontolásból a keretrendszerre igazából nincs is szükség, ezért a leggyakrabban közvetlenül a falra ragasztjuk az üveget. Javaslat: közvetlen falra ragasztás.

Megvilágítás

Az üveg nem alkalmas az élvilágításra, hiszen nem vezeti olyan jól a fényt, mint a reklámdekorációs iparban erre a célra használt alapanyagok. A homogén háttérvilágítás azonban drága, főleg, ha a háttérvilágítást maximum 2cm-es termékvastagsággal szeretnénk elérni: hiszen ki szeretne a konyhapultjára egy 5-10cm vastag világító dobozt?! Tapasztalataink szerint közel tökéletes eredményt lehet elérni az üveghátfal felülről történő megvilágításával, amennyiben a megfelelő színhőmérsékletű LED-csík jó távolságra van az üvegtől. Javaslat: Felső szekrény alján elhelyezett LED világítás.

Kimaradt valami az írásból? További kérdésed van, vagy több információra van szükséged? Keress minket az info@bombexhome.hu e-mailcímen, vagy látogass el weboldalunkra: www.bombexhome.hu/konyhahatfal


Lemaradtál idén? Megoldjuk!

Ahogy közeledik az év vége, valahogy egyre gyorsabban telnek a napok. Az ember pislog egyet, és vége novembernek, a következő pillanatban meg már azon kapja magát, hogy a karácsonyfát díszíti. Mi is így vagyunk ezzel. Olyannyira, hogy januárra is kezd megtelni a naptárunk.

Köves hátfal

Megértjük, hogy az ünnepek közeledtével sok dolgod van, ezért arra gondoltunk, hogy meghosszabbítjuk az évet. Ha a rengeteg tennivaló közepette lemaradtál a konyha hátfaladról, akkor sem kell aggódnod: ha december 4-9. között rendelsz helyszíni felmérést tőlünk, akkor garantáljuk neked a 2018-as árakat! Sőt, ha a megrendelést december 17-ig véglegesíted, akkor januárban már visszük is a hátfalad!*

A felmérést telefonon a 06-30-848-7851-es számon kérheted (keresd Gábort), vagy írj egy e-mailt az info@bombexhome.hu címre!

Ha szeretnéd megismerni az árainkat, akkor használd a lenti űrlapot!

Bézs hulám

A grafika miatt pedig nem kell aggódnod: nem egy katalógus fix képeiből kell választanod. A felmérésen elmondod az elképzeléseid, grafikusaink pedig egy 3D látványterven megmutatják, hogyan nézne ki a valóságban.


IgenNem


*Korlátozott számú megrendelést tudunk már csak felvenni januárra. A részletekről, és a további információkról érdeklődj telefonon, vagy emailben!

Virágos kert
Texúra