Egy kép története II. – Szkopelosz

Idén hatodik éve, hogy felkerült a blogra egy rövid bejegyzés egy világító toronyról, aminek a képe egy üveghátfalra került (https://bombex.hu/blog/2018/12/02/egy-kep-tortenete/). Azóta már rengeteg új hátfalat építettünk be, de valahogy sosem jutott eszünkbe az, hogy egy-egy kép mögé nézzünk. Egészen mostanáig. Ebben a bejegyzésben Görögorszgába látogatunk, a közeljövőben pedig még több kép hátterét mutatjuk majd be.

A legzöldebb sziget

A Szporádok szigetcsoport Görögország északi részén található, és négy fő szigetből áll: Szkiathosz, Szkopelos, Alonisszosz és Szkyrosz. Ezek a szigetek lenyűgöző természeti szépségeikkel, kristálytiszta vizeikkel és gazdag történelmükkel vonzzák a látogatókat. A terület már az ókori görög időkben is lakott terület volt. A szigetek lakói főként mezőgazdaságból és tengeri kereskedelemből éltek. Szkopelosz szigetén közel ötezren élnek. Bár mandulát és szilvát még kis mennyiségben termesztenek, de mára már korántsem a mezőgazdaság a legfontosabb iparág. Helyét átvette a turizmus: apró kavicsos, homokos partszakaszok, szélvédett strandok, kristálytiszta víz. Ráadásul ezt a szigetet tartják az egyik legzöldebb szigetnek, hiszen a többi szigethez képest rendkívül dús növényzettel rendelkezik. Ez már önmagában elegendő lenne arra, hogy idecsalogassa a turistákat, de az igazi lökést a 2007-ben itt forgatott Mamma Mia! című film adta.

A Mamma Mia-sziget strandja

A Kastani strand a Skopelos sziget északnyugati részén található, közvetlenül a híres Milia strand és az Agnontasz kikötő közelében. Körülötte zöldellő dombok és fenyőerdők találhatók, melyek lenyűgöző látványt nyújtanak és természetes árnyékot biztosítanak a látogatóknak. Hírnevét részben annak köszönheti, hogy itt forgatták a „Mamma Mia!” című híres musicalfilmet. A film egyes jelenetei a strand gyönyörű környezetében készültek, és sok turistát vonz ide, akik szeretnék megcsodálni a filmben látott helyszíneket. Hosszú, homokos partszakasszal rendelkezik, mely ideális a napozáshoz és a pihenéshez. A türkizkék víz kristálytiszta és meglehetősen sekély a part mentén, így ideális a fürdőzéshez és a vízi sportokhoz.

A tengerparton készült tájképek egyre gyakrabban kerülnek a konyhai üveghátfalakra. A türkiz, a kék és a zöld színek együtt is nagyon jól mutatnak, ráadásul szinte bármilyen stílusú konyhába beilleszthetőek az ilyen képek. Ügyfelünk választása is egy olyan képre esett, ami a Kastani strandon készült:

Beépítést követően pedig ez lett a végeredmény:

Neked van kedvenc tengerpartod?

Stílusbarangolások: A modern otthon ismérvei

Amikor a modern dizájnra gondolunk, az első kép, ami beugrik a tiszta, egyszerű vonalak, letisztult formák és neutrális tónusok, mint a fehér, a szürke, a fekete és a barna. Ezek a színek hozzájárulnak az egyszerű megjelenéshez és lehetővé teszik, hogy a kiegészítők és bútorok kiemelkedjenek környezetükből. Ezek az otthonok gyakran rendelkeznek nyitott tértervezéssel, ahol a konyha, nappali és étkező egy térben található meg. Bár a stílusra jellemző a tiszta és egyszerű formák és minimális díszítés, az egyszerűség ellenére a modern stílusú otthonokban helyet kapnak a művészi elemek és dekorációk – gyakoriak az absztrakt műalkotások, geometrikus minták és letisztult grafikák.

A városi modern stílus szó hallatán acélgerendák és hatalmas ablakok képei ugranak be, talán a gigantikus üveg felhőkarcolók miatt. Ha ragaszkodunk a modern, városi megjelenéshez, a fekete fehér városi fotók vagy monokróm grafikák remekül illenek ebbe a minimalista környezetbe.

Emellett ez a dizájn sok megnyugtató elemet is tartalmaz annak érdekében, hogy tompítsa az ipari modern belső keménységét, így az egyenes vonalak, minimalista bútorprofilok és visszafogott színek kombinációjához jól passzolnak az absztrakt hullám mintájú háttérképek, amik gyakorlatilag mindenhová, bármilyen színben és stílusba beilleszthető.

A modern ház kifinomult berendezésének fő jellemzője a fa és a kő, abból pedig minél több – keményfa padló, márvány vagy gránit burkolat mind ezt az elegáns stílust képviselik. Ha egy kis költségkímélő ötletre van szükség, létre lehet hozni ezt a megjelenést más megoldásokkal, például a nyomtatott üveggel. A márvány mintáknak nagyon gazdag és változatos a textúrája, a benne található erezet pedig mindig nagyon egyedi látványt hoz létre.

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Valentin-napi színpaletta 💕

Ha tetszik, ha nem… ma Valentin-nap van! Na, megint egy „idegen” ünnep, amit behurcoltunk valahonnan. De miért is ne fogadhatnánk be új ünnepeket, ráadásul egy olyat, ami a szeretetről, szerelemről, barátságról szól. És már saját nevet is adtunk neki, szép magyar megfelelője után Bálint-napnak is hívhatjuk. De honnan is ered ez az ünnep?

Nálunk nagyjából a kilencvenes évektől kezdett elterjedni de az ünnep eredete azért ennél jóval régebbi, egészen a III. századig nyúlik vissza. Akkor élt Szent Bálint (tetszés szerint Valentin) római katolikus püspök, aki a legenda szerint II. Claudius római császár tiltása ellenére titokban összeeskette a szerelmeseket, még a katonákat is, akiknek pedig tilos volt házasodni, hiszen a család csak elvonta a figyelmüket. Bálint püspök tevékenysége nem nagyon nyerte el a császár tetszését, és ki is végeztette, viszont legendája évszázadok múltán is fennmaradt és már a XIV. századtól a jegyesek, fiatal házasok, szerelmesek védőszentjeként is tisztelték.

Hát persze, hogy mi is ünneplünk ma és még ajándékot is kaptok tőlünk! Persze, hogy virágot, ráadásul nem csak egyet, átnyújtjuk nektek a teljes Valentin-napi színpalettát!

Persze, hogy ezzel kezdünk, hiszen a piros a Valentin-nap jelképe. Ez a szín a szenvedélyt és az érzelmek erejét képviseli.
A fehér a tisztaságot és az őszinteséget jelképezi. A Valentin-nap nem csupán a romantika ünnepe, hanem az őszinte érzelmek és elkötelezettség napja is. A fehér virágok ezt tökéletesen megjelenítik.
A rózsaszín a romantika és a gyengédség árnyalata. A rózsaszín virágok és díszítések puhaságot és szeretetet sugároznak, amelyek tökéletesen illenek ehhez az alkalomhoz.
A kék az örök hűséget és bizalmat jelképezi. Bár lehet, hogy nem az első szín, ami eszünkbe jut a Valentin nap kapcsán, mégis nagy jelentősége van, hiszen szeretetre és az elkötelezettségre emlékeztet.
A lila egy olyan szín, amely a misztikumot és a megnyugvást hordozza magában. Ez a szín egyfajta bájt és varázst kölcsönöz a Valentin-napnak, Legyen szó mély barátságról, családi kötelékekről vagy romantikus kapcsolatokról.

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Van Gogh és a virtuális valóság

Van Gogh – The Immersive Experience  (Magával ragadó élmény) című vándorkiállítása a BOK csarnokban nem egy hagyományos értelemben vett kiállítás. Már a megnyitó előtt kapott hideget-meleget, olvashattunk arról, hogy a világ egyik legnagyobb festőjét hogyan használják ki/fel marketing célokra. A másik oldal ezzel szemben egekbe magasztalja a legmodernebb vizuális technikák segítségével létrehozott multimédiás művészeti élménytárlatot. Úgyhogy, nem volt mit tenni….megnéztem!

…és nem akármilyen élmény volt! Persze, lehet fanyalogva felemlegetni a Musée d’Orsay eredeti Van Gogh festményeit. Lehet kritikusnak lenni azokkal szemben, akik csupán csak szelfizni akarnak a művekkel (bár a Szépművészeti Múzeum Renoir kiállításán ugyanezt lehetett látni az eredeti képekkel, mégsem szólta meg senki a múzeumot). Az Immersive Experience másról szól, egyébként pont arról, amire született: egy nagyon különleges tér-és vizuális élményt nyújtó multimédiás bemutató. Látványos és magával ragadó a 360 fokos térélményt nyújtó nagyterem kiállítása de nekem a virtuális valóság terem terem tetszett a legjobban, ahol a VR szemüveg segítségével egyszer csak belecsöppentél a festményekbe.

Tudtátok, hogy Van Gogh gyakorlatilag színvak volt? Alig tudta megkülönböztetni a színárnyalatokat, ezért használt ennyire erős és egységes színeket. És pont ez a fogyatékossága a képei lényege: az erős, határozott tónusok és egységes színek.

Végezetül mi más, mint napraforgók – az egyik kedvenc hátfalam, és még pár a határozott erős, ragyogó tónusú virágos hátfal a színek jegyében. Legyetek bátrak, ha színekről van szó!

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Stílusbarangolások: a mediterrán otthon szépségei

Tavaly egy sorozatban már végig néztük a legkedveltebb színeket és a hozzájuk tartozó üvegdekorációs ötleteket. Az elkövetkező hetekben egy-egy stílusirányzatot fogunk egy kicsit körül járni – természetesen a hozzájuk tartozó üveg hátfalak bemutatásával. Kezdjünk is bele!

A lakberendezés területén létező számos különböző stílus közül mindig népszerűek az eltérő kultúrákhoz köthető trendek. Ezek közül az egyik legkedveltebb a kellemes és időtlen mediterrán stílus, ami a dél-európai régiók lakberendezését jeleníti meg.  Ez az egyszerű és romantikus kialakítás rengeteg természetes anyagot, meleg színeket és sok fényt használ. A mediterrán otthonok összképe megnyugtató, elegáns és hihetetlenül hangulatos.

A mediterrán otthon központi része a konyha. A mediterrán stílushoz nagyszerűen illik a színes, nyomtatott üveg használata, mint dekorációs elem. A hátfalak közül ezt a megjelenést legjobban a fűszerek, fűszernövények és különböző zöldségek gyümölcsök színkavalkádban pompázó, vagy éppen visszafogottan elegáns képei egészítik ki.

Emellett remek választás a bor téma is, ami egy modern és elegáns boros pohártól egészen egy romantikus, kissé rusztikus hatású borospince vagy szőlőskert képe is lehet.

És persze a csempemintás háttérkép, ami a mediterrán stílus egyik alapja. És gondoljunk arra, hogy üvegre egy apró, részletes mozaikcsempe képe is élethűen felvihető úgy, hogy közben egy sokkal könnyebben kezelhető, sima felületet kapunk.

Azért ne feledkezzünk el a többi helyiségről sem. Ebben a stílusban a szellős, levegős, világos belső terekre nagy hangsúlyt helyeznek, ezért az üveg korlát, vagy üveg térelválasztó elemek használata nagyon kedvező – úgy tölti be funkcióját, hogy közben nem szűkíti a teret.  És persze a fürdőszoba! A mediterrán belsőépítészet híres a nyitott zuhanyzók és kádak alkalmazásáról, ahol térelválasztó üvegekkel próbálja meg elválasztani a mosdót, a WC-t és a zuhanyzót.

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Újévi fogadalmak

Az újév mindig remek alkalom arra, hogy átgondoljuk az elmúlt év eseményeit, és kitűzzük azokat a célokat, amelyeket szeretnénk elérni az elkövetkező hónapokban. Az Újévi fogadalom pedig ideális és nagy hagyományokkal bíró módja ennek az elhatározásnak. Fontos, hogy realisztikus és elérhető célokat tűzzünk ki, és legyen türelmünk önmagunkkal és munkatársainkkal szemben. Így hát, vessük bele magunkat az új évbe és nézzük, hogy miket is szeretnénk véghez vinni 2024-ben!

Az egyik leggyakoribb Újévi fogadalom az egészséges életmódra való törekvés, például a sportolás rendszeres beillesztése a mindennapokba. A múlt évhez hasonlóan idén is napi kardio és erőemelő edzésekkel tartjuk fenn a Bombex csapat fittségét.

Az új év remek lehetőséget kínál arra, hogy karriercélokat tűzzünk ki, legyen szó új készségek elsajátításáról vagy akár egy teljesen új szakmai irány felé való elmozdulásról. Ezért örömmel vesszük Gábor és Tamás média szerepléseinek kiteljesedését a továbbiakban is.

Az egyéni fejlődés mindenki számára fontos, és az Újév remek alkalmat kínál arra, hogy elgondolkodjunk azokon a területeken, ahol fejlődni szeretnénk. A divat területén Zolinak még van hova fejlődni, de remek célkitűzés lehet olyan képességek, mint a hőállóság kifejlesztése Robinak és Zsoltnak a nyári hónapokra.

Végül de nem utolsó sorban, a kapcsolatok építése! Az emberi kapcsolatok fontosak az életünkben, és az Újév lehetőséget ad arra, hogy jobban odafigyeljünk ezekre, erősítsük a barátságokat. Persze, érdemes olyan barátokat választani, akikkel valamiben hasonlóak vagyunk….vagy legalább is törekszünk rá!

Kívánunk nektek sikeres, boldog, eredménye új évet fogadalmakkal vagy anélkül! Várunk titeket az idei évben is!

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Jövőre rózsaszínben látjuk a világot…

forrás: panton.com

Idén is megtörtént a várva várt bejelentés: a Panton intézet szerint a 2024-es év színe a ‘Peach Fuzz’, egy bársonyosan meleg, érzéki őszibarack árnyalat lesz. Imádom ezt a színt, ebben a zűrzavaros világban egy békés, nyugodt jövőről alkotta képet inspirál. Meleg és hangulatos árnyalat, ami az egymással való nyugodt együttélésre késztet, emellett a kedvesség, a gyengédség és a törődés üzenetét közvetíti. Digitális, mesterséges intelligencia által uralt világunkba visszacsempészi egy kicsit a visszafogott és romantikus vintage stílust. Előtérbe helyezi a mentális jólétet, a családra, a barátokra vagy egyszerűen csak az önmagunkra szánt pillanatok melegségét és kényelmét.

A Motorola már piacra is dobta ‘Color of the Year’ csodaszép és elegáns barack színű telefonját és sorra tűnnek a fel a szín által inspirált alkotások a divat és dizájn világában. Hamarosan mi is előállunk pár inspiráló ötlettel, addig képgalériánkban a témához legközelebb álló ötletekből mutatunk nektek!

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Ádventi barangolás Bécsben

Bármennyire szépek az itthoni ádventi vásárok, azért nehéz megállni, hogy egy kicsit körbe nézzünk a szomszédban is. Bécsben több, mint húsz hivatalos és kitudja hány nemhivatalos ádventi vásár várja az érdeklődőket, és ha egy kicsit felfedezők vagyunk, akkor nagyon érdekes helyekre tudunk eljutni.

Természetesen ott vannak a nagyok a városháza előtt, a múzeumok közötti Maria-Therezien téren, a Dóm téren és az Opera mellett. Mesésen díszített, csodásan hangulatos, de a tömeg embert próbáló mennyiségű, ezért csak akkor menjünk oda, ha türelmesek vagyunk! A Schönbrunn-i vásár is közkedvelt a turisták körében, de közel sem annyira zsúfolt, mint a belvárosiak. Ha igazán eredeti, bécsi hangulatra vágyunk, akkor pedig irány a legrégebbi bécsi karácsonyi vásár, az Altwiener Christkindlmarkt, ahol már 1772-ben is volt vásár. Kicsi, hangulatos, főleg helyiek és néhány szemfüles turista látogatja ezt az igazán kedves helyet.

Bécs, Városháza
Bécs, Schönbrunn
Bécs, Adventi vásár
Bécs, Adventi vásár

Három nap alatt kilenc vásárt látogattunk meg és idén is a két abszolút befutó fej-fej mellett az egyetemi kampuszok melletti vásárok voltak: a Karlsplatzon, a műszaki egyetemnél az Art Market várja szuper kézműves termékekkel, látványműhelyekkel, élő zenével és más művészeti installációkkal a látogatókat. A másik pedig – ami nálam mindig az első helyen végez – a bécsi egyetem kampuszán található karácsonyi falu. Ez egy nagyon hangulatos, igazán menő, kreatív és izgalmas hely. Bejáratánál például egy 12 méter magas, 365 szánkóból álló, bejárható karácsonyfa, a „Szánkó karácsonyfa” áll – magyar művészeti projekt, szóval nagyon büszkék lehetünk rá! Ide mindig visszatérünk!

Szánkókarácsonyfa

Búcsúzóul néhány, a hétvégi kirándulás által inspirált hátfal: csupa hó, forró kávé és mézeskalács. Még van idő, nézzetek körbe valamelyik vásárba, igyatok egy forral bort és élvezzétek a vásári hangulatot!

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

A 2023-as év színe – legalábbis még egy hétig

2022 decemberében a Panton intézet – mint az elmúlt huszonkét évben mindig- bejelentette az év színe választás eredményét. A cég kutatóinak hosszas feltáró munkája évről-évre egy színben összpontosul, ami aztán nagyban meghatározza a következő év divat és dizájn világát. Idén ez a szín az erőteljesen vibráló, ragyogóan merész bíborvörös színárnyalat, a Viva Magenta lett, ami bátorságot, határozott önkifejezést és befogadóképességet sugároz.

Határozottan kijelenthetjük, hogy a BombexHome megrendelői követték idén a divatot: merészek és bátrak voltak, erőteljes, dinamikus színárnyalatok jellemezték az évet.  Az első helyen egyértelműen a természet ihlette vibráló színek végeztek, mint a napsárga és a borostyán, a növények friss zöld tónusai, vagy a mély, erőteljes földszínek, mint a földbarna, a terrakotta vagy az olíva. 

Emellett sokan választották az óceán ragyogó, erőteljes, mélykék és türkiz árnyalatait is. Tengerparti képek pedig a konyha után egyre gyakrabban jelennek meg a fürdőszobákban zuhany vagy kádhátfalkét, vagy egyszerűen dekorációs falelemként.

Bár nem Magenta, de egy erőteljes, élénk vörös árnyalatú virág, a pipacs lett idén az abszolút kedvenc.

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok

Lassan itt a ‘Black Friday’

Legalább is Amerikában, ahol ez a nap évtizedek óta az éves karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelzi. Idén november 24-re esik (valóban péntekre), ezt onnan tudhatjuk pontosan, hogy mindig Észak Amerika egyik legnagyobb ünnepe után van egy nappal (szóval már azt is tudjuk, hogy Hálaadást mindig csütörtökön tartják). Nálunk azért nem ennyire egyszerű a képlet: Black Friday hétvégék, hetek, sőt lassan hónap van, ami önmagában véve egy elég nagy paradoxon, de hát miért is ne! Legyünk formabontók és tartson nálunk a péntek napokon át!

Így aztán mi sem várunk jövő péntekig a saját kis Black Friday összeállításunkkal, ami főleg a black-re koncentrál, bár biztos forrásból tudom, hogy volt olyan konyha, ami pénteken készült.

Először is…amikor a konyhabútor fekete. Csodás és elegáns, lenyűgözően szépek a fekete konyhabútorok, legyen magasfényű vagy matt fekete. Hátfalaknál pedig sok mindent elbírnak kezdve a nagyon színes természetfotótól a szolidan visszafogott virágokon át egészen a minimalista, monokróm színvilágú hátterekig.

Aztán ott van, amikor….. a háttér fekete. A sima, egyszínű hátfal hófehér bútorral nagyon modern, minimalista dizájn, ugyanez a stílusú bútor egy kis tölggyel keverve szintén modern de sokkal melegebb összhatású.

És végül….amikor Gábor és Zsolt fekete beszerelés közben. Bár nem hátfalat raknak be, de azért nagyon ‘Black Friday’-hez vannak öltözve. És Robi itt sincs! Pedig vele aztán fel lehetne tenni az i-re a fekete pontot!

Reméljük, tetszett összeállításunk! Ha igen, nézz be hozzánk, várunk megújult honlapjainkon, ahol sok új ötletet, inspirációt találsz és kérheted ingyenes árajánlatunkat.

Kérj ingyenes árajánlatot: https://bombexhome.hu/mennyibekerul/

Lakberendezési ötletek: Főoldal – BombexHome

Konyhahátfalak: Konyhahatfal.hu

Csupa fürdőszoba: Dekorkabin.hu – egyedi zuhanykabinok