Helló, október!

Olyan gyorsan indult be a szezon a cégnél, hogy igazából a szeptembert szinte át is ugrottuk. Hoztam egy pár képet az elmúlt két hétből inspirációnak, mert ha még idén szeretnél hátfalat, akkor már nem érdemes sokáig várnod!

Ha csak az ára érdekel: Csak az ár

Ha ajánlatot szeretnél kérni: Mennyibe kerül?

Virágok és márványminta
Aranyszínű levelek
Csempemintás üveg
Zen hátfal virággal
Naplementés tájkép
Tájkép hegyekkel
Orchideák
Kávék és feliratok

Melyik tetszik a legjobban?

Teszt a lelke mindennek (1. rész)

Néhány hónappal ezelőtt kértünk ötleteket Tőletek, hogy miként teszteljük az általunk gyártott konyha hátfalakat. Nos, egy pár tippet megvalósítottunk ezek közül.

Óhatatlan, hogy olykor hibásan készül el egy-egy hátfal, ilyenkor újragyártjuk a kérdéses elemeket. A régi üvegek pedig elkezdenek gyűlni a műhelyben. Edzett üvegekről van szó, így nem lehet visszavágni belőlük, hogy esetleg máshol újra felhasználhatóak legyenek. Egy darabig gyűjtögetjük őket, majd egy idő után egy hulladék konténerben végzik. A tesztelős videók elkészítésekor kapóra jött, hogy éppen volt az udvarunkon egy konténer, a helyszín tehát adott volt.

A mai bejegyzésben alaposan megdobálunk két üveget, egy harmadikat pedig fel is gyújtunk, nézzük sorban:

Az első videóban egy fém festékes vödröt vágunk az üveghez.

(Tipp: fejhallgatóval a hangja sem rossz, de vigyázz, néhol lehet, hogy hangos lesz!)

Ugyanez a pillanat egy másik szögből, nem lassítva:

Ha azt gondoljátok, hogy ez nem is talált, akkor nézzétek meg a következő videót: mivel kicsit lassúnak találtuk a folyamatot, ezért a kezünk ügyébe akadó dolgokat kezdtünk hozzávágni az üveghez. Persze, nem mindig volt tökéletes a találat, de azért az üveg jól bírta 🙂

Végül azért találtunk egy módszert, amivel sikerült eltörni,  de ha nem gyakorlatozol a konyhádban ilyen gerendákkal, akkor Nálad ebből nem lesz gond.

A fenti videón jól látszik, hogy az edzett üveg gyakorlatilag felrobban, ezért ha Nálad már van üveg, amin a konnektornál vagy a tűzhelynél repedés van, akkor biztos lehetsz benne, hogy az nem edzett üveg.

Az első panelt nem tudjuk tovább tesztelni, de sebaj, akadt még hasonló hátfal. A következő videóban egy téglát vágunk az üveghez.

Szemfülesek észrevehetik, hogy azért csaltunk egy kicsit: az üveg négy sarkánál gumit helyeztünk el, ami elnyeli az ütés erejének egy részét (a falra ragasztott kivitel esetén hasonló funkciója is van a szilikonos ragasztásnak). Síküveg már ezt sem bírta volna ki!

Megfelelő alátámasztás nélkül viszont ez történik:

A dobálózáson kívül olyan kérések is voltak, hogy gyújtsunk fel egy üveget. Mivel az üveg önmagában nem tud égni, ezért egy kis izopropil alkoholt öntöttünk az üvegre, és azt gyújtottuk meg:

A felgyújtott alkohol elégett, némi barnás anyagot hagyva maga mögött, amit alkohollal egyszerűen letöröltünk az üveg felületéről.

Hogy tetszett? Van még ötleted, amit meg kellene valósítanunk? Írd meg itt kommentben, vagy Facebookon!

Ha csak az üveghátfal ára érdekel: www.bombexhome.hu/ar

Apróbetűs rész:
– Otthon ne próbáld ki!
– Az otthoni tesztelésből adódó károkért felelősséget nem vállalunk!
– Az üveghátfalak a hétköznapi, normál felhasználás mellett nem törnek el, extrém igénybevétel esetén azonban tönkremehetnek. A bejegyzésünk azt mutatta be, hogy mi mindennek tud ellenállni a hátfal, azonban ez nem tekinthető garanciának a már felszerelt, vagy később felszerelésre kerülő hátfalak esetén (ha nekikoccan az edény, akkor nem lesz baja, de azt nem tudjuk garantálni, hogy kalapáccsal sem tudod eltörni soha).

A legendás Ford Crown Vic

2010-ben járta be a sajtót, hogy a Ford a következő évben leállítja a Crown Victoria modell gyártását. Nem emlékszel rá? Sem a hírre, sem magára az autóra? Pedig de, mutatom:

Készítette: Cezary Piwowarski – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3893927
Készítette: IFCAR – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4205940
Készítette: Users Omnibus, Uris – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=965121

Ha a 90-es évek végén, vagy a 2000-es években jártál New Yorkban, vagy csak láttál egy filmet, ami ott játszódik, akkor most biztos beugrott: a két marcona FBI ügynök tuti egy ilyen autóból szállt ki, vagy az örök szerelmes főhősnő éppen egy ilyen taxit intett le.

De hogyan kapcsolódik a lakberendezéshez egy 8 éve nem gyártott autómodell? A modern New York képéhez olyan szorosan kapcsolódik ez a típus, mint az Empire State Building, vagy a Central Park. Márpedig New York tökéletes téma, ha a lakás dekorálásról van szó.

Több konyhába készítettünk már New York témájú konyha hátfalat, íme néhány közülük.


Ami közös a fenti képekben: mindegyik panorámafotó. De New York nem csak ezzel az arcával kerülhet konyha hátfalra. Az alábbi hófehér konyhába egy hasonló kép talán túl színes lenne.

Konyha, az üveghátfal előtt

Ügyfelünk határozottan ragaszkodott ehhez a városhoz, és remek ötletei is voltak. Ezeket az ötleteket látványtervekké formáltuk:

A bejegyzés címe nem lehetett volna A legendás Ford Crown Vic, ha nem a taxis képre esik a választás. Beszerelve ilyen lett:


Ti mit gondoltok a végeredményről?

Ha szeretnéd tudni, hogy Nálad mennyibe kerülne egy hátfal, kérj ajánlatot itt: www.bombexhome.hu/mennyibekerul

Ha csak egy általánosságban érdekel a termék ára, akkor nézz be ide: www.bombexhome.hu/ar

Tervezési tanácsadó

Az edzett üveg számtalan előnye mellett rendelkezik egy olyan tulajdonsággal is, ami miatt a pontos helyszíni felmérés elengedhetetlen: az edzett üveg méretei később ugyanis nem módosíthatóak, nem lehet kivágni, csiszolni, furatolni a végterméket.

Sok felmérésen találkozunk olyan megoldásokkal, amelyek megdrágítják az üveg hátfal gyártását, és sok esetben kell kompromisszumot kötni a már meglévő bútor kialakítása miatt. Összeállítottunk egy tervezési tanácsadót, ami néhány tippet ad a konyhabútor megtervezéséhez, amennyiben üveg konyha hátfalat szeretnél.

Egy konyhabútor megtervezése alaposságot és körültekintést igényel. Funkció és design olyan együttesét kell létrehozni, melynek eredményeképpen a konyhabútor megfelelően ki tudja szolgálni a használóját. Ez a bejegyzés nem válaszolhat a bútort érintő összes kérdésre, azonban ha üveghátfalat szeretnél a konyhádba, akkor sok olyan tippet adunk, amivel költséghatékonyan, és esztétikusan tudod előkészíteni a terepet a konyha hátfal számára. Ez miért jó Neked?

  • Esztétikusabb kinézet – kevesebb kivágás, kevesebb zavaró elem kerül a hátfalra.
  • Alacsonyabb ár – nincs alakos vágás, vagy egyéb kivágások, így nincsenek felárak sem.
  • Gyorsabb beszerelés – az egyszerűbb kialakítás miatt nem kell egy fél napot rászánnod a beszerelésre.


Lássunk is egy tippet:

1. Konnektorok

A konnektorokat érdemes a bútorba rejteni, így kevesebb kiállás díját kell a villanyszerelőnek fizetned. Ezen kívül megspórolod a szerelvények árát is, illetve azok bekötésének díját. Ráadásul az üveghátfal esetén is felárat kell fizetned a konnektorkivágások miatt. 6db konnektor esetén az összes költséged akár 50-60ezer Ft is lehet*. De akkor hogy lesz konnektorod? Ma már remek pultba szerelhető konnektorokat lehet kapni, nézd meg itt. Akár már 6000 Ft-tól elérhetőek ezek a szerelvények, plusz egy bekötéssel és az asztalos többlet munkadíjával számolva is elérhető akár 30ezer Ft költségcsökkenés.

Konyha hátfal konnektorral:

Konyha hátfal pultba rejtett konnektorral:


További tippekért és képekért töltsd ki az alábbi űrlapot, és már küldjük is az emailt.


Tervezési tanácsadó

Barna-Bézs hullám

Vannak olyan témák, amelyek különösen népszerűek ügyfeleink körében. Ilyen például a pitypang, New York, vagy a barna-bézs absztrakt hullám. Most ez utóbbiból mutatunk párat.

Barna-bézs hullámos konyha hátfal

A kék fólia ne tévesszen meg senkit, magasfényű fehér konyhába került ez a hátfal. De vajon mi a titka ennek a témának? A pszichozona.hu azt írja a barna színről, hogy a stabilitás, megbízhatóság, anyaság, gondoskodás színe.

Barna-bézs hullámos konyha hátfal

Márpedig a gondoskodás évezrdes jelképe az étel, annak elkészítése és felszolgálása. Elég csak a nagymamákra gondolni: ők azok, akik minden szeretetüket képesek belesűríteni egy nagy tálca sütibe, majd addig nem nyugszanak, amíg az egész el nem fogy, így adván át a szeretetet.

Barna-bézs hullámos konyha hátfal

Szintén a pszichozona.hu szerint a dizájnerek előszeretettel használják ezt a színt nyugtató, harmonizáló hatása miatt, mivel semleges színnek számít.

Barna-bézs hullámos konyha hátfal
Barna-bézs hullámos konyha hátfal

A színen túl fontos kiemelni a formát is: az absztrakt hullámok dinamikusak, minden formához illeszkednek, és a legtöbb esetben “ízlés-semlegesek” is. A túl konkrét témáktól sokan félnek, viszont az egyszínű hátfalnál többet szeretnének: nekik tökéletes választás lehet az absztrakt hullám.

Barna-bézs hullámos konyha hátfal

A barna-bézs hullám témája a színek és a formák olyan együttese, ami gyakorlatilag minden konyhában megállja a helyét. Te el tudnád képzelni a tiédben?

Kérj ajánlatot most a www.bombexhome.hu/mennyibekerul oldalon,  és használd a 2019MK5 kuponkódot extra kedvezményért!

Extra méret

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a konyhák döntő többségében 52-58cm a távolság a pult és a felső szekrény között. Előfordul azonban olyan eset is, amikor valamilyen okból kifolyólag magasabban van, sőt, vannak olyan esetek is, amikor egyáltalán nincs is felső szekrény.

Illik-e ilyen helyekre is az üveghátfal? Bátran mondhatjuk, hogy igen! Erre mutatok most néhány példát:

New York konyha hátfal
Absztrakt hullám konyha hátfal
Zen konyha hátfal
London konyha hátfal
Rózsa konyha hátfal

Te milyen hátfalat szeretnél? Kérj egy előzetes árat a www.bombexhome.hu/mennyibekerul oldalon, és használd a 2019MK5 kuponkódot extra kedvezményért!

Montázs hátfalak #2

Az első rész végén ígértem, hogy megmutatom milyen lesz felszerelve az alábbi hátfal:

Montázs hátfal – látványterv

A fenti kép még nem a végleges változat volt, egy kicsit változtatni kellett rajta, íme:

Montázs hátfal – látványterv

A gyártás előtti utolsó lépés a korrektúra elfogadása. A korrektúra perspektivikus torzítás nélkül mutatja be a hátfalra kerülő képet.

Korrektúra

A gyártást követően már csak a beszerelés volt hátra, ilyen lett a végeredmény:

Montázs hátfal

Ti milyen képet válogatnátok a hátfalatokra?

Tengerparti kilátás

A Nyomtatási nap #4 című bejegyzésben ígértem, hogy megmutatom majd az elkészült tengerparti hátfalat, íme:

Tengerpartos konyha hátfal
Tengerpartos konyha hátfal

A tengerpart, vízpart kedvelt téma, legyen szó akár homokos tengerpartról, akár naplementéről, akár sziklás, vagy zöld növényes partról. Számtalan lehetőség van.

Az egyik ilyen lehetőség a Balaton, hiszen hazánk legnagyobb tava csodálatos, és aki egyszer beleszeret, sosem tudja elengedni:

Balaton konyha hátfal

A magyar tenger partjai után nézzünk néhány távolabbi helyszínt:

Nektek hogy tetszenek ezek a hátfalak?

Montázs hátfalak

Előfordul, hogy nincs jó kép a hátfalra. Bár több millió kép szerepel a kínálatban, olykor mégis valamilyen apróság hiányzik róla. Nálunk, a BombexHome-nál azonban kiváló grafikusok dolgoznak, így sokszor a lehetetlent is meg tudják oldani.

Olykor különböző elemekből készül el egy kép, így volt ez az alábbi kávés hátfalaknál is:

Kávés montázs hátfal
Kávés montázs hátfal

Ilyenkor általában nincs konkrét elképzelés, támpontok alapján próbáljuk megközelíteni a kérdést: legyen rajta kávé, tea, talán valamilyen szöveg, lehetne benne zöld, sárga szín, stb. Készítünk egy első változatot, majd oda-vissza emailezés során finomítjuk a képet, amíg nincs meg a végleges grafika.

Előfordul az is, hogy van egy jó alapkép, amiről hiányzik valami. Valami, ami teljessé teszi. Így volt ez az alábbi Hawaii témájú hátfal esetén is:

Hawaii hátfal

A tengerpart adott volt, már csak ki kellett egészíteni: a képen legyen még “aloha” felirat, tiki szobrok, szörfdeszkák és zászló is.

A következő képen a sivatag és a kék égbolt adott volt, azonban az ügyfelünk azt kérte, hogy legyen még a képen valamilyen tábla, ami a 66-os úthoz köthető, illetve legyen még hőlégballonok is. Első változatnak az alábbi kép készült:

Látványterv

Ez még csak az első lépés, hamarosan megmutatom, hogy milyen lesz a végleges.

Neked van ötleted, hogy mit látnál egy képen?


Nyomtatási nap #4

Régen nem jelentkeztünk nyomtatási nap összefoglalóval, de a mai napról megosztok Veletek néhány részletet.

9 munka készült ma el, ezek közül válogattam néhányat. Az elsőnek igazából nem is a nyomtatása készült ma el, hanem az utolsó fázison, a minőségellenőrzésen ment át.

Kész hátfal

A konyha, ahova ez az üveg kerül, egy alapos átalakításon ment keresztül.

Konyha, az üveghátfal szerelése előtt

Több látványterv közül végül a 18-as számú nyert:

Látványterv

Hamarosan beszereljük, és megmutatom majd a végeredményt is. De most térjünk vissza a nyomtatási naphoz:

Munka közben

Ma ismét voltak absztrakt hullámok, lime-os hátfal, tapétaminta, tájképek, pitypang, és néhány mintát is elkészítettünk. Az következő képeken félkész üvegeket láthattok, melyekről még hiányzik a fedő fehér réteg:

Tájkép
Lime
Tapétaminta
Absztrakt hullám

Te milyen hátfalat tudnál elképzelni a konyhádba?