Képválasztás a konyha hátfalra

Mostanában a leggyakrabban feltett kérdés: „Hogyan válasszunk képet a konyha hátfalra? Mik a lehetőségek? Hogyan működik ez a gyakorlatban?” Szeretnénk egy kicsit jobban foglalkozni ezzel a témával, és amennyire lehet körbejárni.

Az első és legfontosabb lépés a konyha hátfal képkiválasztásánál, hogy megismerjük a pontos elképzelésed. Talán ez a legnehezebb, hogy megfelelően átadd nekünk azokat az információkat, ami alapján mi el tudunk indulni. A helyszíni felmérés alkalmával röviden, címszavakban el tudod mondani, hogy milyen szín- és formavilágban gondolkodsz, milyen témakörök érdekelnek és mik nem. Ez alapján mi már tudunk olyan képeket válogatni, amik tükrözik az elképzelésed és rendelkezésre áll nekünk nyomtatható minőségben.

Egy másik kiváló módszer, ha egy kicsit előre dolgozol, és keresgélsz képeket az interneten. Így sokkal pontosabban látjuk az elképzelésed. Fontos, hogy az általad talált képek nem biztos, hogy alkalmasak lesznek a nyomtatásra, de legalább látjuk az elképzelésed, van kiindulási alapunk és ezek alapján tudjuk elkészíteni a látványterveket. A www.shutterstock.com weboldalon általában jó minőségű képeket találsz. A képek válogatásánál nagyon fontos,hogy vedd figyelembe azt, hogy a konyha hátfal kialakítása általában keskeny,így a panoráma jellegű képek mutatnak rajtuk jól.

Amennyiben nem találsz megfelelő képet, nem kell aggódnod,bizonyos határokon belül tudjuk grafikailag módosítani úgy a képeket, hogy azok kellően látványosan jelenjenek meg majd a konyha hátfalon.

Amennyiben határozott elképzelésed van, és szeretnéd, ha bizonyosszínek formák jelenjenek meg a konyha hátfalon- például a bútor vagy a falszíne, tapéta mintázata, stb. -, nagyon nagy segítség és felgyorsítja a folyamatot, ha már a felmérésen úgy vársz minket, hogy van valamilyen elvihető minta a kívánt színről vagy dekorációról.

Miután elkészítettük a látványterveket az összeszedett információk alapján, e-mailben küldjük neked a különböző változatokat. Fontos, hogy nem muszáj az első látványtervek közül választanod, nyugodtan kérhetsz módosítást, vagy újabb képeket, egészen addig, amíg közösen meg nem találjuk a végleges dekorációra szánt képet.

A látványterv véglegesítése után készítünk neked egy nyomtatási korrektúrát az üveg szabási terítékére, hogy lásd perspektivikus torzítás nélkül is a kiválasztott képet, és ez alapján véglegesíthesd a dekorációt, mi pedig legyártjuk a konyha hátfalad.


Bővítjük csapatunkat!

Sokan gondolják azt, hogy a munka az csak munka, meg kell csinálni és kész. Sokan csak a pénzért dolgoznak, semmi kihívást, és semmi örömöt nem találnak abban, amit nap, mint nap csinálnak. Mi nem így vagyunk ezzel. Csapatunk minden tagja élvezi a munkát, élvezi a mindennapokat. Minden termékünk egyedi, minden helyszín más, mindig újabb és újabb feladatok jönnek szembe, amit közösen oldunk meg. Nehéz pár mondatban leírni, hogy milyen is velünk dolgozni, de teszek egy próbát.

Nyomtatással dekorált üvegfelületek gyártásával foglalkozunk. Leginkább konyhákba gyártunk konyha hátfalat, olyat, mint például ez:

Az egyedi méretre gyártott edzett üveget az ügyfél által kiválasztott egyedi grafikával dekorálunk. A gyártási folyamatban lesz szükségünk rád. Csak olyan feladatokat bízunk majd rád, amit alaposan megtanultál tőlünk. Miután elkészült az üvegpanel, elvisszük beépíteni. Szó szerint bejárjuk az egész országot, így elég sokat kell kocsiban is ülni/vezetni. A helyszínen aztán felkerül a remekmű. Előkészítjük a helyszínt, felragasztjuk az üveghátfalat, majd szilikon tömítéssel lezárjuk az éleit. A beépítés minden folyamatát is megtanítjuk és alaposan begyakoroltatjuk veled. Persze nem készíthetünk fel minden eshetőségre, de sosem kell egyedül menned, így csapatban a legváratlanabb helyzetek is megoldhatóak.

Röviden ennyi, na de lássuk, hogy pontosan miről is van szó:

Belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó cégünk bővülő csapatába új tagot keres.

Feladatok:

Aktív részvétel a mindennapi gyártási, szállítási, beszerelési munkákban, átlagosan napi 8 órában.

Elvárások:

Érettségi

B Kategóriás jogosítvány (hosszított, magasított kisteherautót is kell vezetned, akár Budapesten belül, kis utcákban is)

Precíz, pontos munkavégzés (a milliméterek is számítanak, valamint az üveget is úgy kell tartanod, hogy ne törjön össze, és kárt se tegyél semmiben)

Jó kommunikációskészség (kiszállításnál, beszerelésnél beszélned kell az ügyfelekkel)

Munkavégzés csapatban

Felelősségvállalás a munkádért

Önálló bejárás a munkahelyre (Tatabánya Bánhida)

Előny:

Bútoriparban, burkolásban, üvegiparban vagy nyomdaiparban szerzett tapasztalat.

Amit kínálunk:

Biztos, hosszú távú munkahely

Családias légkör

Versenyképes fizetés, béren kívüli juttatásokkal

Jelentkezz az info@bombexhome.hu e-mailcímen önéletrajzoddal.

Február eleje

Van olyan, mikor az ember pislog kettőt, és eltelik egy egész hónap. Számunkra ilyen volt a január. Volt influenza, gépkarbantartás, műhely átrendezés, és persze azért hátfalak is készültek. Felmérni is rengeteg helyen voltunk, és készülnek sorban a látványtervek. Meg is mutatunk négyet azok közül, amik február első felében készülnek majd el:

A virág témakör kedvelt szereplői a tulipánok és a pitypangok.

Pitypangos konyha hátfal látványterv
Korrektúra
Tulipános konyha hátfal látványterv
Korrektúra

A városkép témakör is gyakran előkerül. Budapest gyönyörű város, ezért nem meglepő, hogy sokszor kerül hátfalra is egy-egy fotó a fővárosunkról.

Fekete-fehér Budapest konyha hátfal látványterv
Korrektúra
Korrektúra

Ezek még csak látványtervek, de ha elkészülünk a hátfalak beszerelésével, akkor Facebookon megosztunk majd pár képet. Addig is teszteljétek az oldal új funkcióját: PDF katalógusigénylés (fent a menüben).

A titkos hozzávaló

A hátfalra kerülő kép kiválasztása sosem egyszerű folyamat. Van, amikor a túlzottan konkrét elképzelés miatt kell sokat dolgozni a grafikán, és van, amikor túl sok szimpatikus kép van, és emiatt akár több száz lehetséges dizájnon is átrágjuk magunkat.

Gyártási szempontból azonban teljesen mindegy, hogy végül mi kerül az üveghátfalra: sem az eljárások sorrendje, sem azok módja nem változik. Nem lesz más az ár, nem lesz könnyebb/nehezebb a beszerelés, és a termék alapvető funkciója sem változik. De akkor mégis mi alapján lehet dönteni?

Mi a BombexHome-nál annak örülünk, ha Te szereted a hátfalad, és ezért megpróbálunk minden segítséget megadni. Válogatunk képeket, csiszolunk a grafikán, látványterveket küldünk Neked, Te pedig bátran kérheted, hogy még itt-ott dolgozzunk egy kicsit a dizájnon. Végül aztán összedobunk mindent: színeket, formákat, elrendezéseket, és az alapanyagokat: üveget, festéket, és mindent, ami a hátfalhoz kell. Tökéletes viszont a titkos hozzávalótól lesz: ha Te szereted.


Amit az üveg konyha hátfalakról tudni akartál

Egy kis téli pihenő után ismét itt vagyunk, és újult erővel vetjük bele magunkat a munkába. A szünet alatt is sokat olvasgattunk különböző fórumokat, cikkeket, kommenteket a konyha hátfalakkal kapcsolatban, és olykor megdöbbentünk, hogy milyen információk keringenek a köztudatban.

A konyhai üveghátfalnak sok előnye van, de csak akkor, ha professzionálisan készítik el. Sokan csalódtak már ebben a termékben, mert “elrepedt”, “feljött a fólia”, “átlátszik a ragasztó”, “nem világít szépen”, és még sorolhatnám. Természetesen nem lehet megakadályozni, hogy gyengébb minőségű termékek is megjelenjenek a piacon, azonban a megfelelő utánajárás segíthet elkerülni a felesleges pénz- és időkidobást.

Csak az elmúlt két évben több, mint 500 hátfalat szereltünk be, és ezek alapján összegyűjtöttünk néhány fontos információt, amit érdemes tudni megrendelés előtt:

Alapanyag

Sokan sokféle anyagból készítenek üveghátfalat. A legmegfelelőbb választás szerintünk a 6mm vastag edzett üveg. Vannak, akik vékonyabb edzett üvegből is készítenek hátfalat, sőt, akadnak olyanok is, akik hétköznapi síküveggel dolgoznak. Ez utóbbi komoly problémákat vet fel, hiszen ez a fajta üveg nem bírja a hőt, és nem is ütéstűrő. Előfordul, hogy valaki plexiüvegként hivatkozik a közismert műanyagra, holott az üveghez semmi köze. Nem ajánlott magas hőnek kitenni, ráadásul egyáltalán nem karcálló. A napi használat során keletkező szennyeződések eltávolítása pedig hosszú távon behomályosítja a felületét. Javaslat: 6mm vastag edzett (ESG) üveg.

Dekoráció

A dekorálást is sokféleképpen végzik a különböző cégek. Van, aki fóliát ragaszt az üveg hátoldalára, és van, aki posztert ragaszt a falra, és ez elé kerül az üveg. Előbbi esetben érdemes tudni, hogy az üveg és a fólia is különbözően reagál a hőre. A hőingadozás miatt a fólia jobban nyúlik (hőtágulás), mint az üveg, így idővel a fólia elválik, a széleken felpöndörödik. Utóbbi esetben elkerülhetetlen a páralecsapódás az üveg és a poszter között, így ez sem tartós megoldás. Mi úgy gondoljuk, hogy csak a közvetlenül megnyomtatott üveg lehet elég tartós ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül a lakás díszévé tegye a konyha hátfalat. Javaslat: Közvetlen UV nyomtatás

Másik érdekes kérdés a dekorációval kapcsolatban, hogy egyáltalán milyen grafika kerüljön az üvegre. Hallottunk már olyat, hogy csak katalógusból lehet választani, és olyat is, hogy egy-egy elképzelés megvalósíthatatlan. Sőt, vannak akik egyenesen azt állítják, hogy csak egyszínű hátfalat lehet készíteni, minden más átverés. Nos, a digitális nyomtatás egyik előnye, hogy tényleg szinte bármit ki lehet nyomtatni. A legmodernebb szoftverek segítségével olykor elképzelhetetlen feladatok is megvalósíthatók, és bár néha tényleg vannak kivételek, az ötletek nagyobb része azonban nem jelent kihívást egy jó grafikusnak. Javaslat: 3D látványterv alapján választott egyedi grafika, (és/vagy lakberendező segítsége).

Tartósság

A konyha hátfal készítése nem csupán arról szól, hogy egy megfelelő méretű üveget beteszünk a nyomtatóba, és rányomtatunk egy képet: biztosítani kell a termék tartóssgát is. Mivel a nyomtatók (általában) nem nyomtatnak fehér színt, ezért szükség van még egy fehér fedőrétegre is, mely garantálja, hogy sem a ragasztás, sem a falon lévő foltok, színeltérések nem látszanak majd át. A fehér festék sem lehet akármilyen, ellen kell állnia a párának, a ragasztásnak, mechanikai sérüléseknek, ugyanakkor a nyomtatott felületet sem teheti tönkre. A technológia tehát nem olcsó, így az extrém olcsó ajánlatoknál érdemes felidézni a mondást: olcsó húsnak…. Javaslat: több ajánlat beszerzése, ár-érték arány megvizsgálása.

Felszerelés

Keretrendszerbe, vagy falra ragasztva? Mindkét megoldás létezik. Az igazán jó vasalat azonban legalább annyiba kerül, mint maga a hátfal, és sokszor meg sem éri. Ahogy csempézni sem pár évre szoktak, úgy az üveghátfal sem ilyen rövid időre készül, és ahogy csempét sem cserélgetik gyakran, úgy a hátfal esetében is az a cél, hogy olyan grafikával készüljön, amire hosszú évek múltán is szívesen néz az ember. Ilyen megfontolásból a keretrendszerre igazából nincs is szükség, ezért a leggyakrabban közvetlenül a falra ragasztjuk az üveget. Javaslat: közvetlen falra ragasztás.

Megvilágítás

Az üveg nem alkalmas az élvilágításra, hiszen nem vezeti olyan jól a fényt, mint a reklámdekorációs iparban erre a célra használt alapanyagok. A homogén háttérvilágítás azonban drága, főleg, ha a háttérvilágítást maximum 2cm-es termékvastagsággal szeretnénk elérni: hiszen ki szeretne a konyhapultjára egy 5-10cm vastag világító dobozt?! Tapasztalataink szerint közel tökéletes eredményt lehet elérni az üveghátfal felülről történő megvilágításával, amennyiben a megfelelő színhőmérsékletű LED-csík jó távolságra van az üvegtől. Javaslat: Felső szekrény alján elhelyezett LED világítás.

Kimaradt valami az írásból? További kérdésed van, vagy több információra van szükséged? Keress minket az info@bombexhome.hu e-mailcímen, vagy látogass el weboldalunkra: www.bombexhome.hu/konyhahatfal


Lemaradtál idén? Megoldjuk!

Ahogy közeledik az év vége, valahogy egyre gyorsabban telnek a napok. Az ember pislog egyet, és vége novembernek, a következő pillanatban meg már azon kapja magát, hogy a karácsonyfát díszíti. Mi is így vagyunk ezzel. Olyannyira, hogy januárra is kezd megtelni a naptárunk.

Köves hátfal

Megértjük, hogy az ünnepek közeledtével sok dolgod van, ezért arra gondoltunk, hogy meghosszabbítjuk az évet. Ha a rengeteg tennivaló közepette lemaradtál a konyha hátfaladról, akkor sem kell aggódnod: ha december 4-9. között rendelsz helyszíni felmérést tőlünk, akkor garantáljuk neked a 2018-as árakat! Sőt, ha a megrendelést december 17-ig véglegesíted, akkor januárban már visszük is a hátfalad!*

A felmérést telefonon a 06-30-848-7851-es számon kérheted (keresd Gábort), vagy írj egy e-mailt az info@bombexhome.hu címre!

Ha szeretnéd megismerni az árainkat, akkor használd a lenti űrlapot!

Bézs hulám

A grafika miatt pedig nem kell aggódnod: nem egy katalógus fix képeiből kell választanod. A felmérésen elmondod az elképzeléseid, grafikusaink pedig egy 3D látványterven megmutatják, hogyan nézne ki a valóságban.


IgenNem


*Korlátozott számú megrendelést tudunk már csak felvenni januárra. A részletekről, és a további információkról érdeklődj telefonon, vagy emailben!

Virágos kert
Texúra


Egy kép története

Minden egyes hátfalnak egyedi története van, hiszen minden megrendelő más-más megfontolásból választ képet, és bár sokszor tűnik úgy, hogy ugyanaz a kép kerül több hátfalra is, a különböző méretek és elrendezések miatt minden termékünk más és más.

Van azonban néhány olyan kép, aminek érdekes háttere van.

Hátfal (részlet)
Hátfal (részlet)
Hátfal (részlet)
Hátfal (részlet)
Hátfal (részlet)
Hátfal (részlet)

A képen látható világítótoronyról tudja valaki, hogy hol van? Menorcán, a Baleári-szigetek második legnagyobb szigetén, ahol ezen kívül még 5 világítótorony található.

1906-ban a közelben elsüllyedt az Isaac Pereire nevű gőzhajó. 1910-ben egyetlen ember kivételével mindenki a hullámok közt lelte halálát, amikor a Général Chanzy-t elnyelte a tenger. Korábban már egy postahajó is ugyanitt süllyedt el. Emiatt merült fel a szükségessége egy világítótorony építésének, majd a munkálatok 1917-ben meg is kezdődtek. A sziget első betonból készült világítótornyát 1922-ben fejezték be, azonban 1971-ig villamos energia nélkül teljesítette a szolgálatát. A torony fényét már 16 tengeri mérföldről is látni lehet.

A Te hátfalad miről mesélne?

(Forrás: https://www.descobreixmenorca.com/en/lighthouses-of-menorca/favaritx-lighthouse/)

Régi felvéltel a világítótoronyról, a mára jellegzetessé vált fekete spirál festés nélkül.


November utolsó hete

Emlékeztek még a Dubai-os képre? A héten a helyére került, úgyhogy tudunk képeket mutatni az elkészült munkáról.

Dubai konyha hátfal
Dubai konyha hátfal
Dubai konyha hátfal
Dubai konyha hátfal
Dubai konyha hátfal
Dubai konyha hátfal

Természetesen folyamatosan megy a gép is, igyekszünk a lehető leggyorsabban elkészülni a hátfalakkal. Ahogy szinten mindenhol, nálunk is ilyenkor pörög fel az év, hiszen mindenki szeretné, ha a konyhája teljesen kész lenne karácsonyra. Most nem szentelünk külön bejegyzést a heti nyomtatási napoknak, inkább néhány képet mutatunk a heti beszerelésekről.

Barna-bézs hullám
Barna-bézs hullám
Kanalak
Kanalak
Absztrakt hullám
Absztrakt hullám

Ez utóbbi hátfal érdekessége, hogy a grafika a bútorfronton is folytatódik. Nektek hogy tetszik ez a megoldás?

Edzett üveg törése

Felméréseken el szoktam mondani, hogy az edzett üveg összetöréséhez tényleg komoly szándék kell, nem elég véletlenül nekikoccantani az edényeket. Hamarosan készítünk saját videókat is, de most engedjétek meg nekem, hogy a Youtube-ról mutassak:

Az edzett üveg tehát nem reped, hanem apró darabokra hullik. Falra ragasztva ennél sokkal többet is kibír, hiszen a hátulról megtámasztott üveg rezgését a szerkezeti ragasztó elnyeli.

Az alábbi videón egy edzett, laminált üveget törnek össze.

Jól látszik, hogy vésővel és kalapáccsal sem elsőre törik az üveg, pedig a leggyengébb pontját, az élét éri az ütés.

Ezzel a bejegyzéssel természetesen senkit sem szeretnék arra bíztatni, hogy a konyha hátfalon tesztelje az üvegtörést, mindössze szerettem volna megmutatni, hogy a hétköznapi használatban nem kell tartani az üveghátfaltól (Amennyiben edzett üvegből készül).

Ti hogyan tesztelnétek az üveget? Adjatok tippeket, és a legjobbakat megvalósítjuk!

Régi ismerősök

Vannak olyan vállalkozások, melyek a visszatérő ügyfelekre, az állandó megrendelőkre építenek. Ez nálunk is fontos, azonban a termékeink jellegéből adódóan nagyobb az időintervallum, ami után ügyfeleink visszatérnek hozzánk – hiszen konyha hátfalainkat, térelválasztóinkat, üvegajtóinkat nem csupán néhány évre készítjük. Éppen ezért mindig örömteli, amikor korábbi ügyfeleink akár hónapokkal, évekkel a közös munka után régi ismerősként írnak üzenetet, hogy az általunk beszerelt termék még mindig a lakás egyik dísze.

András több, mint két év után jelentkezett. Világos színű konyhájukba többféle tervet is készítettünk, végül két témakör maradt.

A hátfal nélküli konyha

A vízeséses téma esetén elsődleges szempont az volt, hogy egy folytatólagos kép kerüljön az üvegpanelekre. A konyha elrendezése miatt ez különösen nehéz feladat, hiszen a hátfal több üvegből készül, valamint a folytatólagosságot két ablak, és két sarok (melyek közül az egyiknél gázcső takaró is van) is megszakítja. Ebben a témában is született ígéretes változat, azonban mégis a másik téma, a kávés lett a befutó.

A kávés témakör számtalan lehetőséget rejt magában.

Akár absztrakt, akár tájkép, akár hangulatkép is készíthető. Lehetnek pörkölt kávészemek a képen, vagy csészében gőzölgő, frissen főtt kávé, vagy akár egy kávéültetvény is. Íme néhány példa az idei évből:


Andráséknál azonban egy másik változat, a montázs lett a nyerő. A színvilág tökéletesen illeszkedik a konyhába, és így már az sem hat negatívan a grafikára, hogy a két ablak megosztja az üvegfelületet.

Nektek hogy tetszik a hátfal?