Hófehér, koromfekete…és ami közötte van

A lakberendezés egyik legalapvetőbb feladata a belső tér színvilágának kialakítása. Erős, élénk, vagy éppen  visszafogott pasztell, egy biztos: színek igen széles skálája áll rendelkezésünkre, hogy általuk kialakítsuk a számunkra legvonzóbb otthoni hangulatot. Bár a paletta igen változatos, van egy kombináció, ami sok éve uralja a szívünket és otthonainkat, ez pedig az örök klasszikus, mindig elegáns fekete és fehér páros. 

A monokróm színvilág, bár egyhangúnak tűnik, mégis sok lehetőséget rejt magában. Az egyik gyakori és nagyon kifejező választás egy város vagy utcakép fotója. Ezek a fekete-fehér képek sosem mennek ki a divatból, hangulatuk mindig varázslatos és titokzatos. Egyszerűen azt érezzük, hogy sokkal jobb így, nem hiányoznak a színek, amik csak elvennék a figyelmet a fotó témájáról.  Az itt látható fekete-fehér hátfal rajta a New York-i város részlettel tökéletesen passzol ehhez a modern konyhához.  

Ha nem fénykép, akkor rendelkezésünkre állnak különféle grafikák, rajzok, természetből kiragadott motívumok is. Ezeken a  fekete-fehér hátfalakon a kontrasztok elég  hangsúlyosak, ami dinamikus hatást kölcsönöz a képeknek. Látjátok, ahogy  a  harmatcseppek vagy a jégkocka körüli vízcseppek így sokkal plasztikusabbnak tűnnek, szinte kézzelfoghatóak?

A pitypangos hátfal grafikai elemei viszont az erős kontraszt ellenére  játékossá varázsolják a teret. Így az összhatás nem annyira drámai, inkább vidám, játékos hangulatú. 

Persze  nem kell a kontrasztnak feltétlenül élesnek lennie. A fekete-fehér márványmintánál a koromfekete  és a hófehér helyett sokkal lágyabb tónusok alkotják a képet. Itt  nem az a cél, hogy a kép valamelyik részletére helyezzük a  fókuszt, ezért az inkább szürkés árnyalatok egy sokkal szelídebb, finoman elegáns összképet hoznak létre. 

És az igazán ínyenceknek itt a teljes fekete és fehér konyhai hátfal . A felső, egyszínű konyhánál mindenképpen kellett, hogy a bútor és a hátfal sötét tónusát megtörje a felső szekrények természetes fa színe. Alul pedig a tökéletes kontraszt: a hófehér és koromfekete kiélezett kombinációját láthatjátok egy letisztult és nagyon elegáns monokróm konyhában.

Látjátok, mennyi lehetőség rejlik a monokróm színekben? Reméljük, hogy tetszettek fekete-fehér hátfalaink és jó ötletekkel tudtunk szolgálni, ha bizonytalanok vagytok a képek és a színvilág kiválasztásában! Szívesen fogadjuk véleményeteket és keressetek minket bátran akkor is, ha segítségre van szükségetek! 

Tudtátok, hogy nem csak üveghátfalat rendelhettek tőlünk, hanem akár bútort, bútortervezést, vagy látványtervezést is?                                      További információk: https://www.bombexhome.hu
Konyha hátfal: https://www.konyhahatfal.hu