Milyen hátfallal dobjunk fel egy fehér konyhát?

Manapság nagyon divatos lett a magasfényű fehér frontokkal szerelt konyhabútor. Elegáns megjelenése és semleges színe kiváló alapja lehet egy jól megtervezett látványvilágnak.

Az üveghátfal csillogása, tükröződése illik egy ilyen környezetbe, azonban a hátfalra kerülő kép kiválasztását már számos tényező befolyásolhatja. Figyelembe lehet venni a falszíneket, a többi bútor, berendezési tárgy színét, és természetesen az egyéni ízlés is közbe szól. Annak ellenére, hogy a képválaszték gyakorlatilag végtelen, a konyhabútor fehér színéhez biztos, hogy bármelyik kép passzolni fog.

Az alábbiakban mutatok néhány látványtervet, ami egy fehér konyhába készült:

Ahogy a képeken látszik, a fehér konyhában bármelyik kép jól mutatna. Ilyenkor nem az a nagy kérdés, hogy „mi illik a bútorhoz?”, hanem sokkal inkább az, hogy „mi illik ebbe a környezetbe?”. Biztosan van köztetek olyan, aki némelyik képet túl soknak gondolja, de talán olyan kép is van, amire azt mondjátok, hogy „ez az igazi” – és ez az igazán jó a magasfényű fehér konyhabútorok esetén: bátran szabadjára lehet engedni a fantáziát, nincsenek színbeli vagy témabeli korlátok a bútor miatt.

Ha már berendezett konyhába kerül utólag a hátfal, akkor érdemes figyelembe venni a többi berendezési tárgyat is. Meghatározó a függöny a konyhában (ha színes), vagy amerikai konyha esetén a kanapé, szőnyeg, vagy a fal színe. Ha olyan kép kerül a konyhába, ami harmonizál a már meglévő színekkel, akkor az üveghátfalnak összekötő szerepe van, hiszen az egész teret összehangolja. Ha nem harmonizál a hátfal a többi bútorral, akkor pedig szétválasztó szerepe van, a konyhabútor külön egységgé válik (látványban).

Ha még nincs berendezve a konyha, csak a konyhabútor készült el, akkor a hátfalból kiindulva lehet folytatni a lakberendezést. Akárcsak az előbbi esetben, a te igényeid határozzák meg, hogy a hátfal mennyire teremtsen egységet, vagy mennyire különítse el a konyhát.

A fenti esetben az egyik tulipános kép nyert, mutatom:

Tulipános konyha hátfal

Nektek hogy tetszik?


További információk: https://www.bombexhome.hu
Konyhai üveghátfal érdekel? Nézd meg itt: https://www.bombexhome.hu/konyhahatfal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük