Üveg a fürdőszobában

A zuhanykabinok és walk-in zuhanyok egyre inkább terjednek, de a fürdőszobai üvegfelhasználásnak rengeteg más módja is van. Az elterjedtebb lehetőségeken kívül most ez utóbbiakra is mutatunk néhány példát.

Zuhanykabin

Az üvegből készült zuhanykabin két oldala általában a helyiség fala, amit csempével és üveggel is lehet burkolni. A kabinra nyíló vagy tolóajtó szerelhető.

Zuhanykabin csempével burkolva
Zuhanykabin üveggel burkolva
Zuhanykabin üveggel burkolva

Walk-in zuhanyzó

A walk-in zuhanyzó gyakorlatilag egy ajtó nélküli zuhanykabin. Két oldalát ilyenkor is általában a helyiség fala adja. A legtöbb esetben víztiszta üveget használunk, de van lehetőség nyomtatással dekorált üvegpanel beszerelésére is. A falak szintén burkolhatóak üveggel.

Walk-in zuhany, üveghátfallal

Zuhanyhátfal, kádhátfal

A fürdőszoba kialakításától függően olykor nincs is szükség kabinra. A zuhanyzó falaira azonban ilyenkor is kerülhet üvegburkolat. Sőt, aki szívesebben használ kádat, és az üvegről sem szeretne lemondani, annak sem kell csüggednie: kádak fölé/köré is helyezhető hátfal.

Zuhanyhátfal egy készülő fürdőszobában
Zuhanyhátfal és csempe betét szintén nyomtatott üvegből
Gyerekfürdő falburkolata

Mosdópult

Pulton álló mosdókagyló és csaptelep esetén a pult rengeteg anyagból készülhet. A dizájnon kívül fontos szempont az is, hogy ez a pult vízálló legyen. Az üveg ilyen alapanyag, a nyomtatásnak hála bármilyen kép megjeleníthető rajta.

Mosdópult – fa textúrával
Mosdópult vizes grafikával, szerelés előtt
Mosdópult vizes grafikával, szerelés után

Teljes falas üvegdekoráció

A fürdőszoba körbecsempézésekor előfordulhat, hogy az összhatás túlságosan is homogén, unalmas. Ha ez már a tervezés szakaszában kiderül, akkor költséghatékonyabb a színek és formák módosítása, mint mikor már felkerült az összes burkolat. Mindkét esetben lehet megoldás azonban az üveg is, hiszen csempére is felragasztható. Az egész falas üvegdekoráció előnye, hogy az üvegképek igazán jól mutatnak ekkora méretben, valamint az, hogy a legtöbb fotó oldalainak aránya, és a dekorálandó fürdőszoba fal magasságának és szélességének aránya nagyon hasonló, így a képeket minimálisan kell csak torzítani (ha egyáltalán kell).

Egész falas fürdőszobai üvegdekoráció – leveles mintával

Mosdóhátfal/tükör

A fürdőszobában szinte biztosan tükör kerül a mosdóhoz. Ha a helyiség kialakítása, vagy a bútorok elrendezése lehetővé teszi, akkor bizonyos felületek üveggel is dekorálhatók.

A tükörtől jobbra egyszínű üveg került a bútor oldalára

Van olyan eset azonban, amikor nem kerül tükör a mosdóhoz. Például egy mosókonyhában a kézmosóhoz nem feltétlenül szükséges ez, azonban az üvegfelület, a könnyű takaríthatósága miatt, ide is jó választás.

Tükör helyett kék füstös grafika

Ti milyen üvegdekorációt tudtok elképzelni a fürdőszobátokban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.