Jimmy

Nemrég elneveztük az egyik mintaüvegünket, a Jimmy nevet kapta. Persze, ez bolondságnak tűnhet, de jó okunk volt arra, hogy kiemeljük Jimmyt.

Mielőtt azonban megismernénk a történetét, szeretném gyorsan összefoglalni, hogy miért használunk mintaüvegeket. A modern technológia sokat segít a képválasztásban, hiszen 3D látványterveket készítünk, képeket válogatunk, színeket állítunk be. A különböző változatokat mindig emailben küldjük el. A terveket minden esetben addig finomítjuk ezzel az oda-vissza levelezéssel, amíg nem találunk rá a tökéletes végeredményre, arra a képre, ami a legjobban tetszik a megrendelőnknek.  Bizonyos esetekben nagyon fontos az üvegre kerülő pontos szín, azonban ezt monitoron lehetetlen tökéletesen ellenőrizni, hiszen ahány telefon, tablet, számítógép, gyakorlatilag annyiféle színbeállítás létezik. Az üvegen megjelenő színeket ráadásul befolyásolja a környezet, a napszak, a mesterséges világítás, és még sorolhatnám. Sok témakör esetén ez elhanyagolható, hiszen egy tengerpartnál, vagy egy színes városképnél inkább a színek hangulata számít, mintsem egy-egy szín pontos árnyalata, de vannak olyan esetek, amikor lényeges a különbség. Nos, ezekben az esetekben használjuk a mintaüvegeket. Ilyenkor bizonyos feltételek teljesülése esetén akár ingyen legyártunk egy kis méretű üveget, és postán elküldjük a megrendelőnknek, hogy ellenőrizhesse a végleges színeket. De mik ezek a feltételek? Például az, hogy beépítéskor visszakérjük a mintaüveget, hogy később, egy másik megrendelőnél újból felhasználhassuk.

Itt érkezünk vissza Jimmyhez, akinek múlt pénteken kezdődött meg a 20. kalandja. Ennyi újrafelhasználás után már érdemes egy kicsit számolgatni: Jimmy eddig körülbelül 12kg széndioxid kibocsátásától óvta meg Földünket azzal, hogy ennyiszer nem kellett újra legyártani egy ekkora méretű mintaüveget, és körülbelül 50 négyzetméternyi üveghátfal készült el a segítségével. Jimmy egyébként 20×30 cm-es, és csak azért tudjuk pontosan beazonosítani, mert néhány hónapja átálltunk a 25x35cm-es mintaüvegek használatára, és Jimmy maradt az egyetlen az előző szériából. Bízunk benne, hogy még sokszor fel tudjuk használni, és ki tudja, talán egyszer hozzád is ellátogat.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük