Nyomtatási nap #1

Mi a BombexHome-nál igyekszünk a lehető legjobban beosztani az időnket, hogy minden feladatot el tudjunk végezni anélkül, hogy valami kimaradna, vagy valamit összecsapnánk. Sok céggel, vállalkozóval dolgoztunk már együtt, és minden esetben igyekeztünk tanulni valamit. Valamilyen trükköt, ötletet, ami előrébb visz, ami egyszerűbbé teszi a munkafolyamatokat, vagy olyasvalamit, amit érdemes elkerülni, hogy ne hozzuk magunkat lehetetlen helyzetbe. Ilyen megfontolásból került be a naptárunkba a Nyomtatási nap.

Hogyan is zajlik egy ilyen nap? A nevének megfelelően ezen a napon egymás után jönnek ki az üvegek a nyomtatóból, és lehetőleg semmi mással nem foglalkozik a műhely-csapat. Reggel csak pendrive-ra tesszük a grafikusok által előkészített fájlokat, bemásoljuk őket a nyomtatóba, majd beállítjuk a nyomtatási paramtéreket. Mivel az üvegeket már az előző napokban előkészítettük, így amíg a gép előkészíti a fájlokat, nyugodtan kávézhatunk. Utána viszont beindul a gyártás, szebbnél szebb grafikákat nyomtatunk ügyfeleink kérésének megfelelően.

Te milyet szeretnél?

Lent, a komment szekcióban oszd meg velünk az elképzelésed!

Mára az átlagosnál kevesebb nyomtatási feladat van, mivel a hétre terveztünk még egy ilyen napot. De lássuk, mik lesznek ma:

  • Tengerpart
  • Elefántok (az ügyfelünk saját fotója!)
  • Zen kövek vízben
  • Bézs-barna absztrakt hullám
  • Tengerparti világító torony
Áttekintés a szoftverben

Ellenőrizzük, hogy a nyomtatási fájl megfelelő méretű-e, hogy az üveg jó oldalát nyomtatjuk-e, valamint hogy a grafikai elemek arra a helyre kerülnek, ahova a korrektúrán jelöltük. Nyomtatás közben folyamatosan figyeljük a nyomtatási minőséget. Az üvegeket csak az erre a célra kijelölt speciális kesztyűben fogjuk meg, így biztosíthatjuk, hogy az üvegfelületre ne kerüljön szennyeződés.

UV Nyomtatás, gyorsítva (32x sebesség)

A kinyomtatott üvegeket nagy odafigyeléssel kezeljük, hogy ne sértsük meg a grafikát. Ilyenkor még hiányzik a fehér szín az üvegről, amit jól szemléltet a következő kép:

Frissen a gépből: ilyen az üveg a fedőréteg nélkül

A Nyomtatási nap végén még egyszer ellenőrizzük, hogy minden üvegnyomtatás rendben sikerült-e, valamint hogy megfelelően tároljuk-e őket. Végül eltakarítjuk a gépet, és megtervezzük a következő fázist. De ez már egy másik bejegyzés témája lesz, tarts velünk akkor is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük